Tweesterrenchef Angelo Rosseel viert het tienjarig bestaan van zijn restaurant La Durée in stijl. Met een selectie van tien ‘signature dishes’, een voor elk jaar, blikt hij terug. Hoogtepunt van het feestjaar wordt het ‘Jubilée 10 La Durée’.

ar_10_0_IMG_1028-B600-mpd

In het restaurant ruilt de chef tot 29 juli zijn traditionele kaart voor een speciale ‘verjaardagsformule’. Je kan kiezen uit de 10 signature dishes, die om de paar weken zullen veranderen en zo kan je een eigen menu samenstellen. Tijdens de week bevat het menu minimaal 3 gangen, op zaterdagavond 5. Een selectie van mooie wijnen geserveerd per glas en per fles, maakt de verjaardag tot een unieke belevenis.

Wij hadden het genoegen om enkele van de tien gerechten te mogen voorproeven.

ar_10_1-IMG_0882-B600-mpdLisette 2014 – jonge makreel, jonge erwtjes, citrus, cresson allenois

ar_10_2-IMG_0890-B600-mpdKingkrab & Simmenthal 2008 – cannelloni van kingkrab en Simmenthalrund, avocado, jonge scheuten, kaviaar

ar_10_5-IMG_0938-B600-mpd.jpgMorilles 2013 – morilles, sot l’y laisse, gerookte aardappel, Roeselaarse brokkelkaas

ar_10_6-IMG_0976-B600-mpdAardbei 2016 – Ciflorette aardbei, amandelbiscuit, platte kaas, ijs van wilde veldzuring

Jubilée 10 La Durée

Als kers op de taart nodigt chef Angelo Rosseel iedereen uit op 1 juni voor een groot galafeest. De chef staat zelf aan het fornuis, geflankeerd door zijn poulins/ex-souschefs: Bart Hoornaert (’t hoornaerts), Maarten Dejonckheere (Slagerij Didier), Felix François (’t Vliegend Tapijt), Tim Vervynckt (Woestyne).

ar_10-jubileeteam.jpgvlnr: Angelo Rosseel, Bart Hoornaert, Maarten Dejonckheere, Felix François en Tim Vervynckt

Jubilée 10 La Durée gaat door in ’t hoornaerts in Kachtem. De prijs bedraagt 199 euro per persoon, all-in zijnde het 5-gangenmenu, alle dranken bij het menu en tijdens de after-party.

10 jaar La Durée – info: www.laduree.be – reservatie Jubilée: 051 31 00 31

Advertenties