Op 24 maart organiseert Vincent Florizoone, de chef van Brasserie Albert in Thermae Palace Hotel en bezieler van Flemish Food Bash het gastronomisch festival SOULEVER. De souschefs en sommeliers van toprestaurants worden er in de kijker gezet. “Zij zijn de drijvende kracht van de Belgische topgastronomie”, zegt Florizoone.

Florizoone kondige reeds eerder aan dat er heel wat culinaire toppers in het Thermae Palace neerstrijken op 24 maart, maar vandaag werd de volledige lijst van sommeliers en souschefs vrijgegeven. Begin alvast maar te likkebaarden.

Op 24 maart wordt Thermae Palace omgevormd tot culinair festival. Temidden zaal Albert I (waar het voormalige zwembad zich bevond) plaatst Levi Party Rental een indrukwekkende bar van 40m2. In deze bar nemen 10 van ’s lands beste sommeliers plaats. Elke sommelier brengt drie wijnen mee aan 4, 6 en 9 euro per glas.

De Soulever 2019 Sommeliers
Jasper van Papeghem – De Jonkman Brugge
Jonas Kellens – Dim Dining Antwerpen
Antoine Lehebel – Bonbon Brussel
Quinti Deceuninck – Chambre Séparée Gent
Andy De Brouwer – Les Eleveurs Halle
Charlotte Crul – Cuines 33 Knokke
Alexandre Ravays – The Vine Zottegem
Esteban Casteur – Rebelle Kortrijk
Pieter Verheyde – Terminus Poperinge
Raf Van Pottelbergh – Humphrey Brussel

Rond de centrale bar staan 10 keukens, met top souschefs van de Belgische en Nederlandse gastronomie aan 8 euro per bord. Bij ieder gerecht van elke souschef zullen telkens drie wijnen gepaird worden van 4, 6 -en 9 euro. Elke sommelier presenteert een selectie van 3 wijnen, passend bij één gerecht. Dit van 12 tot 20h, met daarna nog een stevig feest.

De SOULEVER 2019 Souschefs
Hendrik Dequeker – Kok au vin Brugge
Michael Vanderhaege – Hostellerie Saint Nicolas Ieper
Tom Vinke – De Kromme watergang Hoofdplaat
Pradip Neupanne – Knokke Heist
Tim Versynck – De Jonkman Brugge
Cedric Ongenae & Guillaume Noë – Sans Cravatte Brugge
Simon Van Roose – De Mangerie Brugge
Felix Florizoone & Ramses Delrue – Thermae Palace Oostende
Olivier Dumalin – Atelier Ducheyne Brugge
Wouter Braam & Victor Vander Avort – Cuines 33 Knokke

Chocolatier
Olvier Willems – Oostende

Patisserie
Frédéric Debusschere – Oostende

Charcuterie
Mazure – Oostende

DJ’s
Jazzaleen – Oostende
Paco en JP De legend, Lafayette
20u Balkansky Soundsystem
21u30 Pudde Oostende
01h Codexx Brugge

Tickets kosten 15 euro en zijn online te verkrijgen

Boek in combinatie met een overnachting + ontbijt voor 2 personen bij Thermae Palace Hotel voor slechts € 130 (Tickets Soulever gratis inbegrepen)

Advertenties